dissabte, 6 d’octubre del 2012

Glitch de gota

Hi ha una manera d'entendre l'art, com diria el Guillem Gelabert "subversivament", que no es colapsa en la creació acurada i exacta d'una idea, sinó en la cerca de l'error.
M'he oblidat a dir, en l'art digital, ja que estic parlant d'errors informatics imprevistos, ja siguin errors de codificació, de llenguatge, o el que sigui.
El que es tracta en concepte, és d'elevar lo imprevist, i com s'ha dit, l'error o glitch en anglès, a la categoria estètica d'una creació artistica amb força i personalitat propia.

Doncs bé, per si ho voleu experimentar, una forma ben senzilla de provocar l'error, és agafar una imatge guardada en un format que no comprimeixi ( mapa de bits, TIFF o PSD ), i obrir-ho amb el programa WordPad, i sense fer res més guardar la imatge un cop l'hagueu obert. I ja veureu el que passa.
No cal dir que us recomano treballar amb copies, i mai amb la imatge original, perquè un cop gravat amb el WordPad, el proces és irreversible.

I si voleu experimentar, remaneu el codi de la imatge un cop obert amb worpad, afegiu lletres a l'atzar, i en definitiva experimenteu.

A mi avui m'ha sortit això, sense fer res mes que obrir i guardar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada